Lonneke Wijnhoven gestart als nieuwe Directeur Communicatie

/siteassets/nieuws/2020/lonneke_wijnhoven-01-770x380.jpg

Lonneke Wijnhoven gestart als nieuwe Directeur Communicatie

11 februari 2020
Begin februari startte Lonneke Wijnhoven als nieuwe directeur Communicatie bij Sweco Nederland. Met ruim 25 jaar werkervaring op het snijvlak van communicatie én ruimtelijke ontwikkeling, brengt zij de juiste ervaring mee om de positionering van Sweco in Nederland naar een volgend niveau te brengen.

Lonneke heeft een achtergrond als planoloog en marketeer. Deze unieke combinatie past heel goed bij Sweco, dat de steden en samenlevingen van de toekomst ontwerpt en ontwikkelt.

Loopbaan
Na haar studie Planologie aan de Universiteit Amsterdam werkte Lonneke onder andere bij Wereldhave, Bouwinvest en Heijmans. Bij Heijmans ging ze aan de slag als Hoofd Design & Development, waarna ze bij dit bedrijf de overstap maakte naar het communicatievak als directeur Communicatie. De laatste vijf jaar werkte Lonneke als freelancer, waarbij ze opdrachten deed voor onder andere Eneco, Studio Roosegaarde, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Studio Solarix, Signify, Museum De Lakenhal, Rijkswaterstaat en Smit’s Bouwbedrijf.

Lonneke: "De laatste jaren heb ik vanuit mijn rol als zzp-er in veel verschillende keukens mogen kijken. Heel verschillend, en allemaal even inspirerend. Deze kans om in een organisatie te groeien, met een team aan de slag te gaan en samen te werken aan de steden en samenlevingen van de toekomst, laat ik niet liggen. De wereldbol die ik als 6-jarige kreeg, fascineert me nog steeds: hoe kunnen we de ruimte die we hebben zo inrichten dat we daar nog generaties lang plezier van hebben en zuinig op zijn? Zo veel inzichten en slimme ideeën staan te trappelen om daar het verschil in te maken, maar vinden het podium niet. Dat kan anders. Ik zet me graag in om Sweco Nederland op dit gebied naar een volgend niveau te brengen."

Als directeur Communicatie is Lonneke lid van het directieteam van Sweco Nederland.