Sweco vier jaar op rij in finale innovatieve Doe & Durf-competitie

/siteassets/nieuws/2019/doe-en-durf-banner-770x380.jpg

Sweco vier jaar op rij in finale innovatieve Doe & Durf-competitie

26 november 2019
Ook dit jaar dingen de jonge ingenieurs van Sweco mee naar de winst. Met hun innovatieve idee De KlimaatMaat heeft team Sweco opnieuw de finale van de Doe & Durf-competitie bereikt. Doe & Durf is een prestigieuze, op innovatie en profilering gerichte competitie voor jonge ingenieurs. Op 29 november 2019 pitchen de finalisten hun idee tijdens het congres De Ingenieuze Stad in Pakhuis de Zwijger.

De ingenieuze stad

Doe & Durf is een jaarlijks terugkerende competitie op initiatief van (jong)NLingenieurs. Het thema van dit jaar is ‘De Ingenieuze Stad’. Aan de deelnemers is gevraagd om binnen dit thema grootse, innovatieve oplossingen te ontwikkelen die daadwerkelijk door de ingenieursbranche opgepakt kunnen worden. De jonge ingenieurs van Sweco wisten de afgelopen vier jaar het hoofdpodium te betreden en namen in 2017 met Staat van je Straat de hoofdprijs mee naar huis. Dit jaar neemt team Sweco het op tegen PeutzWitteveen+Bos, Fugro en Hydrologic.  

Finale-idee Sweco: de KlimaatMaat

Welke bijdrage kan jij leveren aan het veranderende klimaat? Het antwoord is ‘veel’. Maar hoe dan? Veel huiseigenaren zien door de bomen het bos niet meer. Er zijn veel initiatieven en sommige zitten verstopt. 

Wat we nodig hebben om zelf een bijdrage te leveren en het verschil te maken, is een platform die alle positieve initiatieven koppelt, partijen hierin betrekt en gebruik maakt van alle beschikbare databronnen. De KlimaatMaat is een gratis app voor burgers om hun woning te verduurzamen. Deze app genereert op basis van open en gesloten data persoonlijk advies. Het eindresultaat is een actuele bron voor burgers dat inzicht geeft de kansen en mogelijkheden voor het verduurzamen de woning.

Kennis, nieuwsgierigheid en samenwerking

Oplossingsgerichte professionals die als team slim en creatief omgaan met kennis en zich verbinden aan de vraagstukken van onze klanten, dat is waar onze innovatiekracht ontstaat. Onze jonge en talentvolle ingenieurs laten wederom zien dat je met kennis, nieuwsgierigheid en samenwerking tot toepasbare en creatieve innovaties kunt komen. Ik ben dan ook trots dat de jonge Sweco collega’s keer op keer met hun waardevolle ideeën de finale weten te bereiken.

- Eugene Grüter, CEO Sweco Nederland. 


Wil je meer weten over de het finale-idee van Sweco? Neem dan contact op finalisten Stefan Talboom (teamcaptain), Tinka Griffioen, Evelyn van de Bildt, Matthijs Kastelijns of Maarten van Impelen.  

Meer weten?

Stefan
Talboom
Adviseur GIS en Geodata