Sweco dingt met De KlimaatMaat mee naar innovatieve Doe & Durf-prijs

/siteassets/nieuws/2019/doe-en-durf-banner-770x380.jpg

Sweco dingt met De KlimaatMaat mee naar innovatieve Doe & Durf-prijs

15 november 2019
Na vier jaar op rij in de finale te hebben gestaan en in 2017 de hoofdprijs mee naar huis te mogen nemen, zijn ook dit jaar de jonge ingenieurs van Sweco erin geslaagd Doe & Durf-competitie te betreden. Doe & Durf is een prestigieuze, op innovatie en profilering gerichte competitie voor jonge ingenieurs. Dit jaar is het thema ‘De ingenieuze stad’ en dingt Sweco met haar innovatieve idee ‘De KlimaatMaat’ mee naar de winst.

De KlimaatMaat

Welke bijdrage kan jij leveren aan het veranderende klimaat? Het antwoord is ‘veel’. Maar hoe dan? Veel huiseigenaren zien door de bomen het bos niet meer. Er zijn veel initiatieven en sommigen zitten verstopt.

Wat we nodig hebben om zelf een bijdrage te leveren en het verschil te maken, is een platform die alle positieve initiatieven koppelt, partijen hierin betrekt en gebruik maakt van alle beschikbare databronnen. Kortom, alles wat je wilt weten over wat jij kunt doen kan je terugvinden in de KlimaatMaat. De slimme tool is gemaakt voor burgers en is gericht op burgerparticipatie.

Hoe werkt De KlimaatMaat?

Simpel. De KlimaatMaat is een gratis app voor burgers om hun woning te verduurzamen. Deze app genereerd op basis van open en gesloten data persoonlijk advies. Dit doen we door alle data aan elkaar te koppelen en ideeën en passende initiatieven voor de gebruiker op gemeentelijk en/of buurtniveau zichtbaar te maken.

Het eindresultaat is een actuele bron voor burgers dat inzicht geeft de kansen en mogelijkheden voor het verduurzamen de woning. Bovendien biedt de KlimaatMaar praktische handvaten om hiermee te startenBijvoorbeeld kan de tool je vertellen welke duurzame leveranciers er bij jou in de buurt zitten of welke subsidie voor jou interessant is.

Wat levert De KlimaatMaat op?

• Je levert hiermee een bijdrage aan een duurzamere toekomst
• Door het verduurzamen van je woning neemt de woningwaarde toe
• Sociale cohesie: Door maatwerk te leveren op gemeentelijk- en wijkniveau en in te zetten op gezamenlijk lopende buurtinitiatieven
• Het verbetert de samenwerking tussen (lokale) bedrijven, bestaande initiatieven en burgers
• Door je woning te verduurzamen kan je (op de lange termijn) geld besparen

Team Sweco

  • Stefan Talboom, adviseur GIS en Geodata (teamcaptain)
  • Tinka Griffioen, adviseur mobiliteit
  • Evelyn van de Bildt, junior ontwerper infrastructuur
  • Matthijs Kastelijns, FME/Gis specialist
  • Maarten van Impelen, junior constructeur

Wil je meer weten over het deelnemende team of de innovatieve ideeën van onze jonge experts? Neem dan contact op met teamcaptain Stefan Talboom.

Meer weten?

Stefan
Talboom
Adviseur GIS en Geodata