Nieuws

Nieuws
/siteassets/nieuws/2019/urban-insight_energy-transition-770x380px.jpg

Urban insight report: Energy transition: How can you contribute?

05 december 2019
Het zesde en laatste rapport in een serie over de energietransitie is vandaag gepubliceerd. De serie rapporten maakt onderdeel uit van het 10-jarig kennisprogramma Urban Insight. Het rapport ‘Energy transition, how can you contribute?’ is geschreven door Nederlandse Sweco experts op het gebied van energietransitie in samenwerking met de Universiteit Utrecht.
/siteassets/nieuws/2019/smart-traffic-certificaat-02-770x380px.jpg

Sweco ontvangt iVRi certificaat voor ITS-applicatie Smart Traffic

29 november 2019
Ingenieursadviesbureau Sweco ontving vandaag uit handen van Caspar de Jonge van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het Talking Traffic iVRI-certificaat. Met dit certificaat voldoet Smart Traffic, de ITS-applicatie van Sweco, aan de landelijke gestelde en door CROW vastgelegde standaarden. Smart Traffic is nu officieel goedgekeurd voor de Nederlandse markt.
/siteassets/nieuws/2019/daes-770x380px.jpg

Sweco en Heijmans sluiten uniek verkeersmanagement contract met gemeenten Enschede en Almelo

26 november 2019
Sweco en Heijmans gaan de komende twintig jaar het verkeersmanagement uitvoeren voor de gemeenten Enschede en Almelo. Met dit unieke contract wordt puur gestuurd op resultaat: doorstroming als een service.
/siteassets/nieuws/2019/doe-en-durf-banner-770x380.jpg

Sweco vier jaar op rij in finale innovatieve Doe & Durf-competitie

26 november 2019
Ook dit jaar dingen de jonge ingenieurs van Sweco mee naar de winst. Met hun innovatieve idee De KlimaatMaat heeft team Sweco opnieuw de finale van de Doe & Durf-competitie bereikt. Doe & Durf is een prestigieuze, op innovatie en profilering gerichte competitie voor jonge ingenieurs. Op 29 november 2019 pitchen de finalisten hun idee tijdens het congres De Ingenieuze Stad in Pakhuis de Zwijger.

Ontmoet Sweco op de Vakbeurs Mobiliteit

26 november 2019
Op 27 en 28 november vindt in Houten de Vakbeurs Mobiliteit 2019 plaats. Sweco verzorgt met partijen een tweetal sessies: een ontwerpatelier met NM Magazine en een sessie over verkeersmanagement vanuit de Cloud samen met leveranciers van ITS-applicaties. Praat mee, denk mee en wissel kennis uit tijdens deze unieke sessies!
/siteassets/algemene-afbeeldingen/city-of-the-future-570x380px.jpg

Sweco publiceert signaleringskaart PFAS locaties

25 november 2019
Sweco publiceert vandaag een kaart van Nederland waarop de potentiële bronlocaties van PFAS zijn gemarkeerd. Onder de potentiële bronlocaties vallen onder meer industrieën, vliegvelden en brandweeroefenplaatsen. Met deze signaleringskaart brengt Sweco de mogelijke risico’s op aanwezigheid van sterk verhoogde PFAS gehalten in de bodem overzichtelijk in beeld.
/globalassets/images-480x270/480x270_our_offer_it_for_urban_development_2.jpg

Capital Consultants gaat samenwerken met Frontier Advisors Australia

19 november 2019
Om de mogelijkheden in de Azië-Pacific regio uit te breiden en te verdiepen, heeft Capital Consultants een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met Frontier Advisors in Australië.

Sweco wint opdracht voor volgende fase Aanpak Thorbeckeweg Zaandam

19 november 2019
Vervoerregio Amsterdam heeft Sweco aangesteld voor de planuitwerkingsfase van de Thorbeckeweg N516 bij Zaandam. In deze volgende fase wordt het voorlopige voorkeursalternatief nader gedetailleerd en onderzocht op haalbaarheid. De aanpak van de Thorbeckeweg N516 moet uiteindelijk leiden tot een betere doorstroming van het verkeer in Zaandam Zuid en een versnelling van het Openbaar Vervoer.
/siteassets/nieuws/2019/doe-en-durf-banner-770x380.jpg

Sweco dingt met De KlimaatMaat mee naar innovatieve Doe & Durf-prijs

15 november 2019
Na vier jaar op rij in de finale te hebben gestaan en in 2017 de hoofdprijs mee naar huis te mogen nemen, zijn ook dit jaar de jonge ingenieurs van Sweco erin geslaagd Doe & Durf-competitie te betreden. Doe & Durf is een prestigieuze, op innovatie en profilering gerichte competitie voor jonge ingenieurs. Dit jaar is het thema ‘De ingenieuze stad’ en dingt Sweco met haar innovatieve idee ‘De KlimaatMaat’ mee naar de winst.
/siteassets/columns/column-miljoenennota-woningbouwopgave480x270-min.jpg

Kansen voor gemeenten: proeftuin met subsidie

31 oktober 2019
Vanuit het programma Aardgasvrije Wijken is er voor het vierde kwartaal 2019 opnieuw subsidie beschikbaar gesteld voor gemeenten die als proeftuin willen fungeren. Per wijk is er een subsidie van € 5 miljoen beschikbaar.