Nieuws

Nieuws
/siteassets/nieuws/2020/landschap-noord-holland.jpg

Klimaatverandering van invloed op landbouw en natuur in Noord-Holland

27 mei 2020
Verzilting, bodemdaling, droogte en overstromingen hebben de komende decennia invloed op de landbouw en natuur in Noord-Holland. Dit blijkt uit de klimaatstresstest die de provincie heeft laten uitvoeren door Sweco en de Wageningen University & Research (WUR).
/siteassets/nieuws/2020/gezonde-en-veilige-stad---visualisatie-770x433px.jpg

Online Urban Insight College – Tim van Hattum over groen in het toekomstige Nederland

20 mei 2020
Volg op 2 juni van 11.00 - 12.00 uur live via YouTube het Urban Insight college met ir. ing. Tim van Hattum van Wageningen University & Research. Hierin deelt hij zijn 'groene' toekomstbeeld voor 2120 waarin de kracht van de natuur Nederland veilig en welvarend houdt.
/siteassets/nieuws/2020/energietransitie---foto-770x433px.jpg

Wat betekent de nieuwe invoeringsdatum Omgevingswet voor uw project?

20 mei 2020
De inwerkingtreding van de Omgevingswet is uitgesteld tot 1 januari 2022 . Dit geeft gemeenten meer voorbereidingstijd om de nieuwe wet te implementeren en er mee te oefenen. Voor lopende of geplande projecten vraagt de verschuiving van de inwerkingtreding om een heroverweging. De nieuwe mogelijkheden van de Omgevingswet kunnen voorlopig immers nog niet gebruikt worden. Wat betekent dit uitstel voor uw project?
/siteassets/nieuws/2020/binnenstad_liggend.jpg

Sweco gaat in consortium kademuren Amsterdam vernieuwen vanaf het water

14 mei 2020
Sweco tekende samen met Combinatie Midden Delfland, Oosterhof Holman en Strackee, een innovatiepartnerschap met de gemeente Amsterdam voor het vernieuwen van de kademuren in de historische binnenstad. Het consortium gaat de kademuren stapsgewijs in kleine vakken vernieuwen vanaf het water, waardoor de hinder voor de omgeving minimaal is.
/siteassets/nieuws/2020/digitalisering---visualisatie-770x433px.jpg

Vastgoed en infra blijven gezonde beleggingscategorieën ondanks COVID-19

12 mei 2020
Ondanks de tegenwind die wordt veroorzaakt door de uitbraak van COVID-19, blijven vastgoed en infrastructuur op de langere termijn een relatief gezonde beleggingscategorie. Wel wordt de reeds ingezette tweedeling tussen de diverse vastgoed- en infrastructuursectoren versterkt door de coronacrisis. De consolidatie- en globaliseringstrends bij fondsmanagers zal zich in 2020 voortzetten. Dit beschrijven de Capital Consultants van ingenieursadviesbureau Sweco in haar laatste kwartaalupdate ‘Real Asset Insights’.
/siteassets/nieuws/2020/watercloud.jpg

Waterprofessionals zien perspectief in het delen van data en modellen in de Watercloud

07 mei 2020
Door gebruik te maken van elkaars data en modellen kunnen waterprofessionals in Nederland nog beter hun werk doen en de totstandkoming en uitvoering van waterbeleid versnellen. Dat is de conclusie van de zogenoemde Watercloudvisie, die is opgesteld door een consortium van partijen uit de watersector, waaronder Sweco, in opdracht van Rijkswaterstaat.
/siteassets/nieuws/2020/gezonde-en-veilige-stad---foto-770x433px.jpg

Sweco college: De impact van de coronacrisis op gebiedsontwikkeling met Co Verdaas

23 april 2020
De coronacrisis heeft invloed op de ontwikkeling van onze steden en samenleving. Hoe deze invloed nu en in de toekomst vorm krijgt, is nog onzeker, maar we kunnen hier wel al over nadenken. Prof. dr. J.C. (Co) Verdaas, hoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft, onderzoekt de impact van de coronacrisis op gebiedsontwikkelingen. Op donderdag 7 mei geeft hij een online Sweco College, waarin hij ons meeneemt in zijn kennis en ervaringen en stof biedt tot nadenken. Kijk ook mee!
/siteassets/nieuws/2020/daan-770x380px.jpg

Sweco aan de slag met totale renovatie van jaren 70 wijk in Blaricum

21 april 2020
De jaren 70 wijk Bijvanck in de gemeente Blaricum is toe aan een grondige opknapbeurt. De gemeente schakelde Sweco onlangs in om een integraal en toekomstbestendig plan te maken voor deze wijk. “Een geweldige opdracht, die ons goed past”, aldus Daan Cornelisse, projectmanager bij Sweco.
/siteassets/nieuws/2020/wesley-vanbreda-3.jpg

Wesley van Breda benoemd tot afdelingshoofd Environmental Consultancy

07 april 2020
Begin april is Wesley van Breda benoemd tot afdelingshoofd Environmental Consultancy bij Sweco Nederland. Wesley werkt sinds 2012 bij Sweco Nederland. Eerst als adviseur Archeologie en later als manager van het team Bodem en Ondergrond West. Nu maakt hij de stap naar afdelingshoofd.
/globalassets/campaigns/the-incredible-day-to-day-4/2020-02-05_10-19-02.jpg

Nieuw rapport Programmatische Aanpak Grote Wateren

03 april 2020
Hoe maken we de Programmatische Aanpak Grote Wateren CO2-neutraal, circulair en kosteneffectiever? Die vraag ligt op tafel in de proeftuin Grote Wateren van de Topsector Water en Maritiem. Nu ligt er een concreet voorstel voor een proeftuin, waaraan is gewerkt door Deltares en vier ingenieursbureaus, waaronder Sweco.