Nieuws

Nieuws
/globalassets/campaigns/the-incredible-day-to-day-4/2020-02-05_10-19-02.jpg

Nieuw rapport Programmatische Aanpak Grote Wateren

03 april 2020
Hoe maken we de Programmatische Aanpak Grote Wateren CO2-neutraal, circulair en kosteneffectiever? Die vraag ligt op tafel in de proeftuin Grote Wateren van de Topsector Water en Maritiem. Nu ligt er een concreet voorstel voor een proeftuin, waaraan is gewerkt door Deltares en vier ingenieursbureaus, waaronder Sweco.
/siteassets/nieuws/2020/omgevingswet2-770x433px.jpg

Omgevingswet uitgesteld, wat betekent dat voor jou?

02 april 2020
De Omgevingswet zal niet per 1 januari 2021 in werking treden. Het uitstel is nodig omdat het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) niet op tijd gereed is en door de coronacrisis de implementatie van de Omgevingswet vertraagt, bijvoorbeeld bij gemeenten. In de loop van april 2020 wordt naar verwachting een nieuwe datum voor de inwerkingtreding bekend gemaakt, wij rekenen op een half jaar tot een jaar uitstel.
/siteassets/nieuws/2020/gettyimages-907634620.jpg

Sweco rapport: Stuur in het hele ontwerp- en bouwproces van infrastructurele werken op vermindering CO₂- uitstoot

02 april 2020
Een efficiënt infrastructuurontwerp kan zowel de CO₂ uitstoot als de kosten van bouw en onderhoud tot een bepaald punt terugbrengen, maar we moeten verder gaan dan dát omslagpunt om de emissienorm nul te bereiken en de klimaatdoelstellingen te behalen. Dit stelt ingenieursadviesbureau Sweco in haar nieuwste Urban Insight Report ‘Carbon Cost in Infrastructure: The Key to the Climate Crisis.
/siteassets/algemene-afbeeldingen/slimme-mobiliteit---visualisatie-770x433px.jpg

Sweco en 4Cast ontwikkelen nieuw verkeersmodel voor Gemeente Groningen

19 maart 2020
Ingenieursadviesbureau Sweco en verkeerskundig adviesbureau 4Cast verwierven de opdracht om voor de gemeente Groningen een nieuw verkeersmodel te ontwikkelen. Ze maken hierbij gebruik van de tour-based benadering die beschikbaar is in de PTV Visum software. Hierbij is het uitgangspunt dat een reis uit een keten van verplaatsingen bestaat, die thuis begint en daar uiteindelijk ook weer eindigt

Sweco werkt onverminderd door, vóór en samen met onze klanten

16 maart 2020
Het is een bijzondere tijd voor ons allemaal. In de eerste plaats hopen we dat jij en je dierbaren gezond zijn.
/siteassets/nieuws/2020/100kma.jpg

‘Verlaging naar 100 km/ uur heeft effect op reistijd, gedrag bestuurder en verkeersveiligheid’

05 maart 2020
De verlaging van de maximum snelheid overdag op alle snelwegen naar 100 km/uur vanaf 16 maart gaat, naast de beoogde stikstofreductie, effect hebben op de reistijd, het gedrag van de bestuurder en de verkeersveiligheid, stelt senior adviseur Smart Mobility, Infrastructuur & Mobiliteit Hans Drolenga van Sweco.
/siteassets/nieuws/2020/kunstgrasveld-met-infill.jpg

Voetballen op mais - Sweco ontwikkelt composteerbaar kunstgrassysteem

17 februari 2020
Een consortium bedrijven, met daarin naast Sweco ook Senbis Polymer Innovations, Antea Sport, EdelGrass en TenCate Grass, hebben de opdracht gekregen om een volledig composteerbaar kunstgrassysteem te ontwikkelen. Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport wil met deze aanbesteding een goede oplossing realiseren voor het afvalprobleem van huidige kunstgrassystemen, waarbij microplastics in het milieu terecht komen. Begin 2021 wil het consortium een testveld installeren.
/siteassets/nieuws/2019/digitalisering-mobiliteitsdata-sweco-770x380.jpg

Sweco eindigt beste jaar tot nu toe met solide kwartaal

14 februari 2020
Een solide vierde kwartaal concludeert een nieuw recordjaar voor Sweco . In het vierde kwartaal nam de EBITA toe met 13 procent/ SEK 64 miljoen en de organische groei bedroeg 5 procent, na correctie door kalendereffecten. De verbeterde prestatie kwam door een positieve ontwikkeling in de tarieven, positieve project aanpassingen en een toename van het aantal medewerkers, ondersteund door een stevige orderportefeuille.
/siteassets/nieuws/2020/lonneke_wijnhoven-01-770x380.jpg

Lonneke Wijnhoven gestart als nieuwe Directeur Communicatie

11 februari 2020
Begin februari startte Lonneke Wijnhoven als nieuwe directeur Communicatie bij Sweco Nederland. Met ruim 25 jaar werkervaring op het snijvlak van communicatie én ruimtelijke ontwikkeling, brengt zij de juiste ervaring mee om de positionering van Sweco in Nederland naar een volgend niveau te brengen.
/siteassets/nieuws/2020/_1wh1286-770x433px.jpg

Testen met 'rij-assistent' om wachttijd voor rood licht te verminderen

31 januari 2020
Het samenwerkingsverband SmartwayZ.NL testte vandaag samen met Ford en diverse marktpartijen, waaronder Sweco, een slimme ‘rij-assistent. Deze techniek geeft automobilisten straks informatie over welke snelheid zij kunnen rijden om groen te halen bij het eerstvolgende verkeerslicht.