Nieuws

Nieuws
/siteassets/nieuws/2020/jakarta-textimage_770x430px.jpg

Sweco adviseert Aziatische megasteden bij klimaatactieplannen

22 december 2020
Sweco heeft twee nieuwe opdrachten gewonnen om de Aziatische megasteden Kuala Lumpur en Jakarta te adviseren bij hun klimaatactieplannen die de steden bestendiger moeten maken tegen toekomstige weerextremen.
/siteassets/nieuws/2020/3d-render-chemours-aquarius-waterzuivering_lowres.jpg

Sweco draagt bij aan schoner oppervlaktewater met ontwerp nieuwe afvalzuiveringsinstallatie Chemours

17 december 2020
Sweco helpt chemiebedrijf Chemours bij het ontwerp van de nieuwe afvalzuiveringsinstallatie en het aanbestedingstraject voor de realisatie. De nieuwe zuivering brengt, net als de huidige huurinstallatie, het aandeel potentieel schadelijke stoffen richting de rioolwaterzuivering van Waterschap Hollandsche Delta terug met meer dan 99 procent. De totaalopdracht van Chemours heeft voor Sweco een waarde van ca. 1 miljoen euro.
/siteassets/nieuws/2020/header-city-deal_770x430px.jpg

Sweco tekent City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen

17 december 2020
De bouwsector als drijvende kracht voor de circulaire economie. Dat is de ambitie van de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen, een initiatief van het ministerie van BZK dat op 17 december van start gaat. Sweco Nederland tekende als enige ingenieursadviesbureau de City Deal.
/siteassets/nieuws/2020/gastles-buiten-770x433px.jpg

Gastles over klimaatverandering aan groep 7/8 basisschool De Fakkel

11 december 2020
Om leerlingen bewust te maken van de gevolgen van de klimaatverandering gaf onze waterexpert Thomas Braaksma op 7 december een ochtend les aan groep 7/8 leerlingen van basisschool De Fakkel in Almelo. Wethouder Eugène van Mierlo van duurzaamheid bood de school een regenton aan, om regenwater op te vangen en te hergebruiken.
/siteassets/nieuws/2020/nieuwsbericht-770x433px.jpg

Sweco rapport: Circulair bouwen leidt tot een duurzame stad met een verhaal

09 december 2020
Geen nieuwbouw, maar circulaire bouw, moet het uitgangspunt worden in steden. Door circulair bouwen als nieuwe norm te hanteren, kunnen we ons klimaat verbeteren, unieke stedelijke omgevingen creëren en biodiversiteit in steden vergroten, stelt ingenieursadviesbureau Sweco in haar nieuwste Urban Insight rapport ‘Going circular – A vision for urban transition’.
/siteassets/nieuws/2020/ui-college-2020-12-14---770x433px.jpg

14 December: Urban Insight College over Circulair bouwen

01 december 2020
Circulair bouwen geeft steden smoel! Over het nut en de noodzaak van circulaire gebiedsontwikkeling, hoor je meer op 14 december tijdens een nieuw Urban Insight College van Ellen van Bueren, hoogleraar Urban Development Management aan de TU Delft. Kijk online mee en laat je inspireren!
/siteassets/nieuws/2020/vr-770x433px.jpg

Sweco ontvangt als eerste ingenieursbureau in de EU hoogst haalbare BIM certificaat

25 november 2020
Drie afdelingen van Sweco hebben na een uitgebreide audit het hoogst haalbare BIM certificaat (Level 2) ontvangen. Sweco is hiermee het eerste ingenieursadviesbureau in de EU. BIM Level 2 toont aan dat onze ingenieurs uitstekend in staat zijn om met opdrachtgevers, architecten en aannemers samen te werken in een driedimensionale virtuele bouwomgeving.
/siteassets/nieuws/2020/urban-insight-report-5---770x433px.jpg

Urban Insight rapport: Zet klimaatverandering in als katalysator

09 november 2020
De implementatie van klimaatadaptatieplannen in Europa kán worden versneld, door klimaatverandering in te zetten als katalysator voor duurzame (her-)ontwikkeling van de stad. Dit stelt Sweco in haar nieuwste Urban Insight rapport 'Planning for climate adaptation'.
/siteassets/nieuws/2020/hoofdbeeld---foto-thierrry-schut-fotografie-vlaardingen-1.jpg

Sweco aangesteld als engineer voor nieuwe zoetwaterfabriek

06 november 2020
Sweco is aangesteld als engineer in het bouwteam dat in opdracht van Hoogheemraadschap Delfland een zoetwaterfabriek en een ozoninstallatie gaat bouwen. Beide projecten dragen bij aan een betere waterkwaliteit en een meer circulaire waterketen.
/globalassets/images-570x380/570x380_startpage_our-offer.jpg

Sweco met twee teams in finale innovatieve Doe & Durf-competitie

05 november 2020
Maar liefst twee teams van Sweco staan in de finale van de Doe & Durf-competitie, waarbij NLIngenieurs jonge ingenieurs beloont voor hun innovatieve ideeën. Sweco staat nu voor de vijfde keer op rij in de finale. Op 19 november pitchen onze finalisten hun ideeën Ecopark en Water bij de Wei tijdens de online finaledag.