BIM: de onbegrensde mogelijkheden van virtueel samenwerken

De projecten waaraan wij werken worden steeds complexer. De hoeveelheid informatie over het project is zo groot en waardevol dat het noodzakelijk is om deze uniform en integraal te delen. Daarom werken wij met en vanuit één integraal informatiemodel: BIM. Hierin worden ontwerpen en contracten volledig virtueel opgezet, integraal uitgevoerd en uniform opgeleverd. Zo werken wij met alle relevante disciplines in een virtuele projectomgeving aan jouw uitdagingen.

Binnen onze BIM-werkwijze worden alle gegevens in een digitaal model verwerkt en is direct zichtbaar hoe de verschillende disciplines zich naast en tussen elkaar gedragen. We omvatten hiermee de totale levenscyclus van uw asset: van ontwerp tot sloop. Er is ruimte voor ieders bijdrage. Ideeën worden getest en getoetst waardoor de oplossing naadloos past in de samenleving. Zo zetten we onze kennis, vaardigheden en professionaliteit dagelijks in voor jou en voor de samenleving.

MEER DAN 3D-VISUALISATIE

Als multidisciplinair ingenieursadviesbureau hebben we alle vakkennis in huis voor de gehele levenscyclus van jouw asset. Door dit te combineren met zelf ontwikkelde BIM-instrumenten en verschillende high-end softwareproducten is BIM bij Sweco dus meer dan alleen maar 3D-visualisatie; het is de virtuele omgeving waarin wij wensen visualiseren, controleren, verifiëren en transparantie faciliteren.

SUCCESVOLLE TOEPASSING

Door onze jarenlange ervaring met BIM weten we precies hoe we BIM kunnen gebruiken om voor onze opdrachtgevers en partners tot een optimaal resultaat te komen. Wil je weten hoe we BIM succesvol toepassen in projecten? Bekijk dan onze referenties. Wil je weten hoe we jou kunnen helpen bij je vraagstukken en wat de mogelijkheden van BIM daarbij zijn of heb je behoefte aan ondersteuning bij het invoeren of optimaliseren van BIM in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

WHITE PAPERS

ProRail en Sweco beproeven uitwisselen geverifieerde ontwerpdata met COINS 2.0
PROJECTEN

BIM Lab

Nieuwe tunnels binnenstad Zutphen

Schardam

Oosterweelverbinding

Renovatie stuwensemble Nederrijn en Lek

Opwaardering N23 Westfrisiaweg


Meer weten?