Nationaal Fietscongres

/siteassets/evenementen/fietscongres-770x380px.jpg

Nationaal Fietscongres

20 juni 2019 - 21 juni 2019
Op donderdag 20 juni vindt in Houten het Nationaal Fietscongres 2019 plaats. Meer dan 350 fietsprofessionals bespreken de laatste actuele vraagstukken van vandaag en morgen rondom het thema fiets. Sweco verzorgt samen met SOAB een presentatie over ‘Houten E-bikestad 2020’.

Een fietspad verbindt van A naar B, maar de fiets en de infrastructuur zijn meer dan dat. Zo draagt fietsen bij aan de gezondheid en lokale economie.

Sweco werkt dagelijks samen met klanten aan vraagstukken om de mobiliteit in steden en gemeenten slimmer en duurzamer in te richten. Een duurzaam vervoersmiddel als de elektrische fiets speelt daarbij een belangrijke rol. Maar wegbeheerders worstelen ook met de consequenties van deze zogenaamde e-bike. Is onze fietsinfrastructuur wel voldoende ‘e-bike proof’? Wat moet er veranderen en hoe doe ik dat dan?

SESSIE HOUTEN E-BIKESTAD 2020 – 11:20 – 11:50 UUR
In de sessie ‘Houten E-bikestad 2020’ gaan Peter Veenbrink, partner bij SOAB en Paul Plazier, adviseur Duurzame mobiliteit bij Sweco, in op de ambitie van de gemeente Houten. Houten heeft als eerste in Nederland de door SOAB adviseurs ontwikkelde integrale E-bikescan laten uitvoeren. Paul gaat in op globale trends en ontwikkelingen op het gebied van de e-bike, waarna Peter de E-bikescan toelicht. In een interactieve sessie delen Peter en Paul hun kennis, aanpak, bevindingen en tips!

KOM IN CONTACT
Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit? Of wil je met ons sparren over mobiliteitsvraagstukken? Laat ons dit dan weten. Wij helpen je graag verder.

Graag tot ziens op 20 juni in Houten!

DATUM EN TIJD
20 juni 2019

LOCATIE
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

CONTACT
Willem Scheper
Teammanager Mobiliteit & Planvorming
M +31 6 22 80 39 55
E willem.scheper@sweco.nl

MEER INFORMATIE
Internetsite Fietscongres
Mobiliteit