Samen successen vieren met de Sweco Awards

Dit jaar reiken we bij Sweco voor het eerst Awards uit aan onze eigen medewerkers. Hiermee willen we mooie projecten en collega’s in het zonnetje willen zetten. Emma Penn-de Kleer is Learning & Development Adviseur bij Sweco Nederland en verantwoordelijk voor het Sweco Awards programma. In deze column legt ze uit hoe het programma is ontstaan en waarom Sweco het zo belangrijk vindt om samen successen te vieren.

Waarom we dit doen?

De collega’s bij Sweco zijn bescheiden en ze mogen best vaker over hun successen vertellen en deze samen vieren. Daarnaast willen we kennis en informatie delen en daarmee het leren van elkaar te stimuleren. Wat goed werkt voor een bepaalde klant op de ene plek, kan ook zomaar heel succesvol zijn voor een andere klant! 

Met de Awards leren we van elkaars projecten en krijgen projecten ook een gezicht.  

De categorieën

Klantrelatie, KlantbelofteKlantoplossing en LeiderschapHet leuke is dat de nominaties bij collega’s zelf vandaan komen. We hebben alle collega’s opgeroepen om iemand of bepaalde teams aan te melden met de vragen: wat deed het team of persoon precies en wat maakte dat zo bijzonder? We kregen daar bijna 60 reacties op. 

Vervolgens selecteerde een jury per categorie drie genomineerden. Deze 12 genomineerden zijn al feestelijk in het zonnetje gezet! Ze ontvingen van hun Teammanager of de collega die hen had aangemeld een grote gouden envelop, midden op de werkvloer in het bijzijn van alle collega’s

Tijdens het ‘Sweco Festival dat Sweco jaarlijks organiseert voor alle 1700 medewerkers, stemmen alle collega’s op de genomineerden en aan het eind van de avond worden de winnaars bekend gemaakt.  

Het is geweldig om te zien welke positieve impact het Award programma heeft.

 


Collega’s worden én voelen zich gewaardeerd om het werk dat ze dagelijks doen. Het draagt ook sterk bij aan onderlinge verbondenheid: binnen de genomineerde teams maar ook met de rest van de organisatie. De ‘stem-bondjes’ waren volop aan de gang, voorafgaand aan het Festival waarop gestemd moest worden. Mooi om te zien hoe competitief we met z’n allen zijn
… We gaan dit programma volgend jaar zeker herhalen!  

Meer weten?