Studenten en junioren

Sweco is altijd op zoek naar studenten en jonge professionals die slim omgaan met kennis en zich willen verbinden aan de vraagstukken van onze klanten. Je krijgt bij ons de kans om mee te werken aan de meest uitdagende en toonaangevende internationale, nationale en regionale projecten. Bij Sweco draait het om talent, kennis, nieuwsgierigheid en samenwerking. Dat is precies wat we nodig hebben om de uitdagingen van morgen vorm te geven. Werken bij ons doe je dan ook samen. Samen met klanten, samen met collega’s. Je bent onderdeel van een dynamisch team waarin iedereen meetelt en we betrokken en benaderbaar zijn. Als jonge medewerker bij Sweco helpen we je jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Zo is het prettig werken bij én met Sweco.

Jong Sweco: Waar de jongste generatie Sweco-collega’s hun horizon verbreden

Meer dan een derde van onze collega’s zijn jonger dan 35 jaar en daarmee automatisch lid van Jong Sweco. Dit is ons jongerennetwerk die dwars door de Sweco organisatie heen opereert. Waar continue persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling bij Sweco een vanzelfsprekendheid en pré is, helpt Jong Sweco onze jongste generatie collega’s hun horizon te verbreden.

Lees meer
/siteassets/carriere/jong-sweco-570x380.png
 • NIEUWSGIERIG EN SOCIAAL
  Werken bij Sweco betekent dat je je nieuwsgierigheid combineert met jouw talent voor techniek en ontwerp. Nieuwsgierigheid vinden wij een van de belangrijkste karaktereigenschappen. Je moet in de spiegel durven kijken om te reflecteren en jezelf steeds verder te ontwikkelen. Bij ons werken slimme en inhoudelijke professionals die de drive hebben om complexe opgaven, samen met de klant, op te lossen.

  Bij Sweco draait het niet alleen om know-how, maar is ook houding en gedrag een belangrijke graadmeter bij het selecteren van de juiste personen. We onderscheiden ons door de meest benaderbare en betrokken partner met erkende expertise te zijn. Daarom letten we in het bijzonder op je drive en motivatie. Ben je nieuwsgierig en sociaal ingesteld, dan voel je je bij Sweco snel thuis.

 • ONTWIKKELING
  Professionele ontwikkeling is geen keuzemogelijkheid – het is een vereiste. Voortdurende ontwikkeling en als de beste begrijpen wat onze klanten nodig hebben, blijft de basis van ons succes. De regie over je loopbaan heb je bij ons zelf in handen. Wij faciliteren je ontwikkeling en onze leidinggevenden steunen je in je loopbaan. We leggen de lat hoog, maar zorgen er ook elke dag voor dat jij het beste in jezelf naar boven kunt helpen en de kans krijgt om tot grote hoogte te stijgen.

  Om het blikveld van onze stagiairs, afstudeerders en junioren te verruimen en netwerk te verbreden, bieden wij ontwikkel- en ontspanningsprogramma’s en -activiteiten aan. Zo neem je als starter deel aan ons ontwikkelprogramma gericht op junior talenten. In dit programma train je persoonlijke vaardigheden, breid je je Sweco kennis uit én krijg je de kans om te netwerken. En ben je onder de 35 jaar, dan word je automatisch lid van Jong Sweco. Jong Sweco organiseert iedere maand events, in binnen- en buitenland. Denk aan het bezoeken van toonaangevende projecten, onze jaarlijkse buitenlandreizen (2017: Antwerpen en Helsinki) en ‘Herrie aan tafel’ waar je de kans krijgt in gesprek te gaan met directie- en managementleden.

 • LEIDERSCHAP
  Bij Sweco is leiderschap steeds meer gefocust op het ontwikkelen van medewerkers. Wij vormen de leiders van morgen. Getalenteerde en nieuwsgierige mensen binden en hen de kans bieden om succesvol te zijn is altijd een cruciaal onderdeel geweest van onze bedrijfscultuur. Doordat je jezelf blijft ontwikkelen en onderdeel bent van een netwerkorganisatie, weet je dat je erop kunt vertrouwen dat je je kennis en talenten altijd ergens kunt inzetten. Werken bij Sweco verruimt je blikveld en je netwerk.

Veelgestelde vragen

 • Is Sweco ook aanwezig op bedrijvenmarkten bij hogescholen en universiteiten?
 • Wie is Sweco?
 • Welke expertises vind je bij Sweco?
 • Waar is Sweco gevestigd?
 • Worden er ook activiteiten buiten het werk ondernomen?
 • Hoe ziet mijn inwerktraject er uit?