0 van 0 resultaten voor ""

Sweco adviseur Femke Tiegelaar portretfoto

Femke Tiegelaar

Tendermanager

Een zoektocht naar de plek waar mens en techniek samenkomt

Topcijfers voor wiskunde en een grote interesse voor aardrijkskunde, brachten Femke van het Westland naar de studie Civiele Techniek in Middelburg. Een plek waar haar nuchtere karakter en passie voor deltamanagement goed van pas kwamen. Met internationale ervaring gericht op stedelijke inpassingen en werelduitdagingen als aardbevingen en klimaatverandering op zak, is Sweco sinds twee jaar de plek waar Femke haar carrière een vliegende start geeft.

 

“Ik ben opgegroeid tussen de kassen in een ondernemersfamilie. En weet me hierdoor makkelijk aan te passen aan de omstandigheden die op moment x of y van toepassing zijn. Vermoedelijk komt hier ook mijn interesse in de veranderende wereld vandaan. Anders denken en wendbaar zijn is ook nodig om veilige en gezonde gebieden te ontwerpen waar mensen graag komen. Binnen dat domein daag ik mezelf graag uit. Mijn zoektocht is er een naar de plek waar mens en techniek samenkomen.”

Portretfoto van Femke Tiegelaar medewerker van Sweco met een metalen roestige wand erachter

“Toch zie ik mezelf niet als een typische techneut. Waar ik me tijdens de studie daardoor vaak een buitenbeentje voelde, voel ik me bij Sweco juist als een vis in het water. Bij Sweco werkt een enorme diversiteit aan mensen. Vanuit vakgebieden, qua persoonlijkheden en achtergronden. Elke dag is anders en elke dag word ik verrast door deze veelzijdigheid.”

Stilzitten is niets voor Femke. Ze wil vooruit. Van betekenis zijn. En winnen.

“Als je van uitdaging houdt en wilt presteren, dan ligt de lat hier niet snel te hoog. In mijn eerste jaren bij Sweco heb ik al zoveel verschillende gave opdrachten mogen doen. Ik ben begonnen als adviseur circulair bouwen en heb circulariteitsambities voor klanten in projecten mogen vormgeven. Van betrokkenheid bij een miljoenenopdracht van begin tot eind en het inzetten van mijn creativiteit om onze werktrots te vertalen naar een gave aanbieding, tot het versnellen van de circulaire bouweconomie via Urban Insight.”

 

Ik vind het bijzonder om te ervaren hoeveel ik in deze kort tijd heb gepresteerd, hoeveel deuren open zijn gegaan en dat hetgeen waar ik niet goed in ben er ook mag zijn. Dit maakt dat ik onlangs de switch heb gemaakt van specialist naar tendermanager. Hierdoor voel ik me niet alleen bij Sweco, maar ook in mijn functie helemaal op mijn plaats.

Enthousiast geworden?

Misschien zit tussen onze vele vacatures wel jouw droombaan. Bij Sweco zijn we namelijk altijd op zoek naar talent. Naar koplopers, creatieve breinen en waaghalzen die het verschil durven te maken. Neem gerust een kijkje, trek aan de bel als je vragen hebt of graag bij ons komt werken. De (virtuele) koffie staat klaar!

Vragen over werken bij Sweco of over onze vacatures?

Laat het ons vooral weten. Onze recruiters helpen je graag verder en kijken er naar uit je te spreken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.