Jong Sweco: Waar de jongste generatie Sweco-collega’s hun horizon verbreden

Meer dan een derde van onze collega’s zijn jonger dan 35 jaar en daarmee automatisch lid van Jong Sweco. Dit is ons jongerennetwerk die dwars door de Sweco organisatie heen opereert. Waar continue persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling bij Sweco een vanzelfsprekendheid en pré is, helpt Jong Sweco onze jongste generatie collega’s hun horizon te verbreden.

Maandelijks organiseert Jong Sweco, onder leiding van een zevenkoppig ambitieus bestuur, interessante en leuke events die in het teken staan van je carrière bij Sweco, je persoonlijke ontwikkeling en die je helpen collega’s te leren kennen. Zo verbreed je je horizon en leg je verbindingen tussen jouw vakgebied en die van al je collega’s, in binnen- en buitenland.

Het netwerk van inspirerende inhoud en veel fun
Van herrie schoppen aan tafel met de directie en ons management tot jaarlijkse buitenlandreizen naar andere Sweco-landen. De Jong Sweco activiteiten zijn verrassend, zowel in vorm als inhoud. Zo krijg je de mogelijkheid om informeel kennis te maken met de top van ons bedrijf, ontdek je meer over de impact die we met 17.000 collega’s in Europa maken en bouw je in no-time een interessant netwerk op. Handig voor jezelf én onze klanten.

Vijf vragen aan Marte Sveistrup, voorzitter van Jong Sweco.

1.  Waarom Jong Sweco voor jou?

“Het maken van nieuwe contacten, buiten je eigen expertise, afdeling en locatie om, maakt het werken bij Sweco zo leuk. Het netwerk van professionals binnen Sweco is enorm. Samen hebben we zoveel kennis en expertise in huis, hiermee kunnen we elke klantvraag bedienen. Deze kans triggert mij en ik wil graag mijn bijdrage leveren om nog meer te halen uit de kracht van Sweco. We zoeken vanuit Jong Sweco in Nederland dan ook echt de verbinding met de andere jongerennetwerken in bijvoorbeeld Zweden, Denemarken, Finland en België. We kunnen veel van elkaar leren.”

2. Wat kan Jong Sweco jonge collega’s brengen?

“Nieuwe initiatieven. Sinds mijn actieve deelname aan Jong Sweco activiteiten en mijn rol in het bestuur, heb ik zoveel collega’s ontmoet. De verbinding leggen leveren nieuwe samenwerkingen op. Zo heb ik elke keer wel een moment waarin ik denk ‘Wow, vet. Dat heb ik ook nodig in mijn huidige project!”

3. Waarom zou elke jonge medewerker zich moeten aansluiten bij Jong Sweco?

“Alleen al om de projectbezoeken. Deze geven je de mogelijkheid om (ander) werk in uitvoering te zien wat echt heel cool is na alle berekeningen, tekeningen en plannen die achter ieders bureau gemaakt zijn. Zo wordt het tastbaar en kom je erachter welke impact we met ons werk maken.”

4.Waar staan jullie voor en gaan jullie voor?

“Jong Sweco wil bijdragen aan de ontwikkeling van de jonge medewerker binnen de Sweco organisatie. We vertegenwoordigen deze groep medewerkers binnen het bedrijf en komen voor hun belangen en brengen deze ter tafel bij de directie, HR en OR.”

5. Wat maakt Jong Sweco uniek?

“De ruimte die Sweco geeft om je te ontwikkelingen buiten je normale werkzaamheden om maakt het voor mij uniek. De ‘platte’ organisatie die Sweco is voel je direct. We maken snel contact met andere jonge collega’s en gaan op een hele informele manier met elkaar om. Dat is wat mij betreft uniek voor een corporate wat Sweco ook is.”

Meer weten?