0 van 0 resultaten voor ""

Sweco valideert innovatieve waterstofcel voor duurzame energie

In opdracht van Tieluk valideert Sweco de potentie van de Tieluk Fuel Cell, een gepatenteerde waterstofcel voor duurzame energieopwekking voor de gebouwde omgeving. Met deze waterstofcel wil Tieluk het gebruik van fossiele brandstoffen en de CO2-uitstoot met zeker 50% verminderen ten opzichte van huidig gebruik en uitstoot.

De Tieluk fuel cell neemt aan de input kant tot 200 Watt en genereert vervolgens een output van 1.400 Watt. De cel werkt vraaggestuurd (opwekking naar behoefte) en heeft daardoor geen opslag nodig. Hierdoor zijn er legio toepassingsgebieden. Denk hierbij aan verwarming en het opwekken van elektriciteit. De cel is ook toepasbaar in de vervoerswereld zowel op de weg als over water.

POTENTIE
Jaap Drost, Senior projectmanager Duurzame Energie bij Sweco: “Wij zien de potentie van de Tieluk Fuel Cell. Daarom vinden we het interessant om concreet te kijken naar de technische toepasbaarheid van deze innovatieve waterstofcel.“
Frank Turksma, Marketing & Business development bij Tieluk: “De visie van Tieluk is dat door gebruikmaking van de gepatenteerde Tieluk fuel cell de problemen met uitputting van beschikbare fossiele brandstoffen en een wereldwijd steeds hogere CO2-uitstoot tot het verleden behoren. Sweco is de partij die ons kan helpen om de technische haalbaarheid en de praktische toepassingen van de cel te realiseren.”

CONTACT
Jaap Drost Senior projectmanager Duurzame Energie
T +31 88 811 40 20
E jaap.drost@sweco.nl

Vincent Jansen
Manager Duurzame Energie
T 06 13 31 32 81
E vincent.jansen@sweco.nl

MEER INFORMATIE
Internetsite Tieluk
Energie