0 van 0 resultaten voor ""

Artikel Land+Water: Natuur en circulaire economie in spoorbermen

ProRail beheert ruim 7.000 kilometer spoorbermen en is nadrukkelijk aanwezig in het Nederlandse landschap. De bermen zijn een netwerk door heel Nederland dat natuur herbergt en verbindt. Daarom wil ProRail de bermen duurzaam beheren, gericht op behoud en ontwikkeling van biodiversiteit en natuurwaarden. Sweco heeft in opdracht van ProRail de huidige inrichting en het huidige beheer van spoorbermen geanalyseerd en ProRail ondersteund bij het opstellen van een visie voor versterking van circulaire economie en infranatuur in spoorbermen.

Voor duurzame en multifuctionele spoorbermen zijn innovaties nodig. Sweco heeft een ambitieus voorstel gedaan voor herinrichting spoor. Het draait om een duidelijkere indeling in drie zones: Rail,  Technische en Groen. Daarnaast zal winning van biomassa in spoorbermen door verantwoord maaien en afvoeren en het gebruik van biobased-materialen bijdragen aan de versterking van biodiversiteit en circulaire economie. 

In het vakblad Land+Water staat een artikel over dit onderwerp. Het is geschreven door Rudi van Hedel (projectmanager Biomassa en Energie bij Sweco) en Gerald Olde Monnikhof (programmamanager Duurzaamheid bij ProRail). Ook verzorgt Rudi van Hedel in de week van de Circulaire Economie een workshop over dit onderwerp voor duurzame leiders werkzaam bij Rijkwaterstaat en ProRail op 17 januari.

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen

MEER WETEN
Wilt u meer weten over dit onderwerp of gedachten uitwisselen? Neem dan contact op met Rudi.

Rudi van Hedel
Projectmanager Biomassa en Energie
T +31 88 811 4786
E rudi.vanhedel@sweco.nl 

MEER INFORMATIE
Biodiversiteit, Rail, Energie

TREFWOORDEN
ProRail, Sweco, Land+Water, spoorbermen, biodiversiteit, circulaire economie, biomassa, energieopwekking, landschapsinrichting

Copy link
Powered by Social Snap