Wuhan New Energy Center: energieneutraal kantoor in bloemvorm

Innovatief, artistiek en zero CO2-uitstoot. Goed voor de hoogste waarderingen op het gebied van duurzaamheid. Bovendien: ontworpen in de vorm van een bloem. Dat is het New Energy Center, een onderzoeksinstituut op het gebied van nieuwe energiebronnen en duurzaamheid in de Chinese stad Wuhan. In samenwerking met Soeters Van Eldonk architecten en het Urban Planning and Design Institute Shanghai ontwierp Sweco dit duurzame, prijswinnende kantoorgebouw.

Het ontwerp is niet alleen bijzonder, maar ook uiterst functioneel. Het dak van de bloem bestaat uit zonnepanelen en de vorm is zo ontworpen dat het gebouw tijdens hete zomerdagen grotendeels in zijn eigen schaduw staat. Regenwater wordt opgevangen in de kelk en gebruikt voor de watervoorziening. De rand van de kelk vormt een energiedak, gebruikt voor de verwarming van tapwater en de koeling van het gebouw. De karakteristieke stamper bestaat uit windturbines. Het 140 meter hoge gebouw heeft een vloeroppervlak van 40.000 vierkante meter.

MEER INFORMATIE
Bouw en vastgoed
Energie


Wuhan New Energy Center


Wuhan New Energy Center


Wuhan New Energy Center


Wuhan New Energy Center

Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken de informatie die we met behulp van cookies krijgen om te begrijpen hoe bezoekers onze site gebruiken en om verbeteringen door te voeren. Onze cookies slaan geen persoonlijke gegevens op. Als u niet wilt dat onze site cookies plaatst, kunt u ze in uw browser uitschakelen. U kunt dan nog steeds onze webste gebruiken.